poniedziałek, 4 lipca 2016

Wrocław: Piec na Szewskiej


Hej,

kolejnym punktem na naszej kulinarnej mapie Wrocławia był Piec na Szewskiej. Mimo, że z zewnątrz lokal może i nie jest jakoś mega zachęcający to naprawdę warto się tam zatrzymać i zjeść.

  

Zamówiliśmy makaron Penne all'Arrabbiatta, który akurat był daniem dnia i kosztował 12,00 zł oraz pizzę z szynką.  
Makaron był ostrzejszy, ponieważ zawierał papryczki chilli, ale spokojnie można było go jeść nie popijając co chwilę. Plusem była duża ilość parmezanu, makaron był idealnie ugotowany. Pizza była równie dobra, ciasto było cienkie, pieczone tylko 90 sekund w piecu co sprawiło, że jej boki były chrupiące. Dodatki były dobre choć mogłoby ich być więcej ( albo chociaż więcej bazylii :P ). Sosy do pizzy nie były potrzebne, ponieważ robiony przez nich sos pomidorowy jest pyszny!

 Penne all'Arrabbiatta

 Pizza z szynką


Jedynym minusem jaki był w tym lokalu to fakt, że jedzenie nie było przyniesione razem. Najpierw dostaliśmy pizzę, a dopiero po chwili makaron.
Ceny są przystępne, jedzenie pyszne, obsługa miła. Więc jeśli jeszcze nie odwiedziliście tego lokalu to koniecznie musicie to zmienić!
 
Piec na Szewskiej ma od nas 7/10.

Facebook ( klik ).

Ktoś z Was jadł już w Piecu na Szewskiej, jak opinie? A może ktoś się dopiero wybiera? :) Chętnie również poznam Wasze propozycję restauracji wartych odwiedzenia :)

Pozdrawiam! :)


1 komentarz:

  1. ale pyszności! Moje ulubione dania :)
    zapraszamy w wolnej chwili :)

    OdpowiedzUsuń

Cieszę się, że tu trafiłeś/trafiłaś i będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad. :) Dopiero się uczę więc jeśli masz dla mnie jakieś rady bądź uwagi to chętnie o nich przeczytam.